Whisperers TV – een nieuwe ervaring

Whisperers TV – een nieuwe ervaring

Bij het maken van onze nieuwe website kwamen we in contact met het RTL 7 televisieprogramma “Op de Zaak”. Het leek ons een goed idee om ook zo’n kanaal eens te gebruiken om de Business Whisperers te promoten.

Een compleet nieuwe ervaring natuurlijk. Zo’n opname met een cameraman en een regisseur. En maar 4 minuten de tijd krijgen om te vertellen wie je bent en wat je doet. Toch wel kort.

De opname was een belevenis op zich en erg leuk om eens mee te maken. Ik mocht zelf op de gang staan voor de opname. Er werd me een stip op de grond toegewezen waar ik moest blijven staan. “Is dit de Ren-je-Rot stip van Martin Brozius”, vroeg ik, maar dat werd niet begrepen. Dat gold trouwens ook voor de geluidstest “Mork calling Orson…. Come in Orson!”

Alleen een aantal van mijn collega’s, ook allemaal uit de vorige eeuw, konden erom lachen. Ze wezen me er fijntjes op dat de cameraman en de regisseur beiden vrijwel zeker een bouwjaar hadden van na de uitzending van bovengenoemde programma’s.

Zo’n tv-opname in een korte tijd leert je wel om je elevator pitch snel goed te maken, je hebt immers niet meer tijd dan de overeengekomen 4 minuten. En dan is de elevator pitch er zelfs nog een van een héél hoog gebouw.

Ik heb het resultaat nu gezien en vind het eigenlijk zeer geslaagd – hoewel je van jezelf natuurlijk vindt dat je er raar uitziet en dat je vreemd klinkt. Kijk zondag 24 januari om 12:00 uur naar ‘Op de Zaak’ op RTL-7. Of naar de herhaling op zaterdag 30 januari om 13:30 uur. En laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Bekijk ook

Hoe kunnen wij u helpen?