Hoe kunnen we u helpen?

Business Whisperers werkt voornamelijk voor middelgrote bedrijven. We komen met praktische oplossingen voor zeer uiteenlopende problemen en uitdagingen. Vrijwel altijd leidt dat (ook) tot een vorm van digitalisering, tot de inzet van IT-tools. Juist het slimmer omgaan met de correcte, realtime data blijkt namelijk keer op keer doorslaggevend voor succes.

Voorbeelden van recente vragen en uitdagingen

  • Hoe kan ik groeien in omzet en winst – zonder meer personeel aan te nemen?
  • Ik scoor wel op de KPI’s maar mijn resultaat is niet goed (genoeg). Waar mis ik de controle?
  • Ik heb nieuwe dienstverlening met een modern businessmodel maar hoe krijg ik het verkocht?
  • Hoe maak ik leasekosten voor mijn klant voorspelbaar en beheersbaar? 
  • Hoe krijg ik het voor elkaar dat tijdelijk personeel direct en ter plekke een contract kan tekenen?
  • Hoe integreer ik IT bij een fusie of overname?
  • Mijn rapportages komen uit verschillende systemen die slecht met elkaar communiceren. Hoe krijg ik de juiste informatie zonder de systemen aan te passen?

Cases

Case: Heldere wensen, haalbare oplossingen

Een klantorganisatie had behoefte aan een centraal, omvangrijk informatiesysteem om medewerkers in het veld te voorzien van belangrijke operationele kennis. Business Whisperers werkte, samen met de klant en de softwareleverancier, aan helderheid over de wensen en doelen en de haalbaarheid van een oplossing.

Case: Innovatief businessmodel autolease

In de traditionele autolease markt is door Business Whisperers een nieuw businessmodel geïntroduceerd met vaste kosten over de gehele vloot. Aansluitend is een sales concept ontwikkeld om deze propositie vergelijkbaar te maken met contracten gebaseerd op kosten per individuele auto.

Case: Een andere kijk op Profit & Loss

De verschillende vestigingen van een productiebedrijf leken onmogelijk met elkaar te vergelijken door unieke kenmerken en verborgen kosten. Business Whisperers ontwikkelde een dashboard waarmee dat wel kan. Dit leidde tot verbeteringen binnen elke fabriek en directe kostenbesparing bij gelijkblijvende omzet.

Hoe kunnen wij u helpen?