quote_a_hak_telecom.jpg

Case Value Mpowerment

De oplossing

Een samenwerkingsverband van drie ondernemingen had moeite om een gezamenlijk ontwikkeld, ingenieus nieuw product goed te beschrijven. Met Value Mpowerment is de al aanwezige kennis vertaald in een scherpe, klantgerichte propositie en een direct bruikbare ‘elevator pitch’. Het zorgde bovendien voor meer onderling begrip bij de drie deelnemende partijen.

 

De opdrachtgever

“De enorme drive tijdens deze meeting heeft ons veel energie gegeven. Bovendien hebben we nu een scherp geformuleerde, heldere en makkelijk communiceerbare propositie waar we mee aan de slag gaan. Prima job!

Fons van het Reve
Directeur A.Hak telecom

 

De case

Drie gespecialiseerde bedrijven hebben samen een nieuw concept voor een draadloos communicatieplatform in woon- en werkgebieden ontwikkeld. Het platform kan gebruikt worden voor talloze toepassingen zoals verlichting, verkeer en veiligheid. Om dit concept commercieel tot een succes te maken is begonnen met Value Mpowerment, een Business Whisperer methodiek om meer waarde toe te voegen aan een product of dienst.

 

Begonnen is met een beschrijving van het product en de specifieke kenmerken. Deze eigenschappen zijn vertaald naar consequenties en waarden voor de klant. Dit leidde tot een scherpe formulering van de propositie, zowel voor intern als extern gebruik. Daarnaast is een bijdrage geleverd aan onderling begrip en teambuilding bij de drie bedrijven.

Value Mpowerment laat niet alleen zien wat de waarde van een product is voor een specifieke klant, maar geeft bovendien inzichten in andere toepassingen en mogelijk nieuwe klantgroepen. Tot slot zijn ook de ‘beren op de weg’ beschreven.

Daarmee bewijst Value Mpowerment dat het geen eenmalig actie is, maar blijvende waarde heeft. Het is het begin van een gestroomlijnd proces met helderheid over de volgende stappen op weg naar succesvolle business development.